maanantai 4. marraskuuta 2013

Virkattu kori trikookuteesta

Tarkoitus oli virkata Kauhavan kangasaitan ohjeella suuri kori. 1kg kudetta ei riittänyt alkuunkaan.  Onneksi oli jäljellä ohuempaa kudetta,  jonka ansiosta sama silmukkamäärä pitämällä kori sai kauniin muodon.

Pohja on siis kasvatettu seuraavasti 70 s saakka:
5 kjs yhteen
2pp jokaiseen s = 10
2pp jokaiseen s = 20
2pp 1s. Ipp s, toista = 30
2pp 1s, 1pp s, 1pp s  = 40
Jatka samaan malliin kunnes silmukkamäärä on 70. jokainen kierros aloitetaan luomalla 2kjs. Kerros liitetään aina tekemällä ps ensimmäisen silmukan toiseen kjs:ään.

Sitten silmukoiden uloimmasta reunasta 1pp per silmukka. Näin saa reunan kääntymään. Sitten niin monta kerrosta kun haluaa jatketaan virkkaamalla pp per silmukka. Silloin siis tosiaan tästä olisi tullut suorareunainen ellei kudetta olisi joutunut vaihtamaan ohuempaan. Reunus on tehty niin, että 3kjs, hyppy kahden yli 2pp samaan s, sitten taas 3kjs 1pp 2kjs ja 1pp samaan silmukkaan edellisen pp kanssa. Toista kierroksen loppuun. Viimeisellä kierroksella tämän jälkeen virkkaa 7pp isoon kaareen ja liitä ks:llä pieneen kaareen. Toista kierroksen loppuun. 

Virkkasin 8 koon metallisella puikolla ja tähän olisi 10 koko ollut ehdottomasti parempi. (Kannattaa aina huomioida,   että näitä on aikalailla eri paksuisia...)

Aikaa kului pari iltaa kera elokuvan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti