torstai 30. toukokuuta 2013

Lohivoilepäkakku



Tein sisareni pikkuisen ristiäisiin voileipäkakun ja mietin mikä olisi helopoin kuljettaa n.100km matka ja ei vaatisi kamalasti aikaa ollakseen silti syötävän hyvä ja kaunis.

Tähän kakkuun sinulta pitäisi löytyä kotoa lasinen pyöreäpohjainen kulho ja elmukelmua.







1. Vuoraa ensin kulho tai mallaa elmukelmua kulhon kokoiseksi ja levitä kylmäsavulohiviipaleet elmukelmun päälle. Voitele siivut tuorejuustolla ja aseta sen jälkeen koko paketti kulhoon niin että ne ovat tiiviisti reunoja vasten.

2. Tee täyte sotkemalla kaikki ainekset sekaisin ja lopuksi liivate.

3. täytä kulho vuorotellen täytteellä ja paahtoleivällä tms. pehmeällä leivällä.

4. Laita viimeiseksi kerrokseksi leipäkerros ja laita valmiin kulhollisen päälle lautanen tms. painoksi.

5. Kakkua kannattaa hyydyttää yön yli ennen tarjoilua.

6. Aseta kakku tarjolle kippaamalla se ylösalaisin varovasti niin, että lohisiivut ovat nyt päällimmäisenä.

Eikun syömään <3

Ainekset:


400g kylmäsavulohta
1 pkt tuorejuustoa

2 creme fraiche
1 kalatorin savukalasalaatti
600 g savulohta
ruohosipulinippu
tillinippu
2 punasipulia
2dl kurkkusalaattia

4 liivatetta, sulata tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita lopuksi

paahtoleipää, tai pagen vaalea ranskis.

1 nippu herneenversoa koristeeksi (joulutarjottimen peittämiseksi tässä tapauksessa kun ei muutakaan ollut)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti